Objavljeno: 2.8.2011

Desire dobil nadgradnjo

HTC se je uklonil željam uporabnikov, ki so zahtevali nadgradnjo operacijskega sistema Android za svoj priljubljeni telefon. Z Gingerbreadom bo vsaj nekoliko utišal kritike, ki so ga obsojali zaradi slabe podpore dobro leto dni staremu telefonu. Seveda brez kompromisov ni šlo. Nadgradnja je le za naprednejše uporabnike, saj gre za tako imenovano RUU posodobitev, ki se izvede z orodjem za menjavo ROMa. Slednje pomeni, da je treba napravo povezati z računalnikom in popolnoma izbrisati vse, kar je na njej. Stike, sporočila in datoteke, shranjene na notranjem spominu je pred posegom potrebno shraniti na varno mesto.

Zaradi skope količine notranjega spomina Desire naprave, je njej namenjen Android 2.3 oskubljen. Zaman bomo med drugim iskali aplikacije Flashlight, Facebook ali dodatna ozadja, a vse kar so pri HTCju izpustili, dobimo naknadno v obliki zaplate ali na tržnici Android Market. Tehnično zahtevnejši poseg odsvetujejo v Nemčiji, na ameriški celini, v Koreji in na Japonskem. V naštetih območjih nadgradnja ni podprta, zato lahko privede do izgube osnovne funkcionalnosti, kakršna je pošiljanje sporočil SMS ter MMS.

Da vse ne bi bilo le črno, naj povemo, da s pogumom dobimo čisto novo napravo z Androidom 2.3.3, ki daje podporo prilagojeni kožici HTC Sense 1.0. Telefon bo po operaciji svež, brez navlake, ki jo operaterji radi nameščajo na pogodbeno vezane aparate. Pri HTCju so priznali, da je tovrstna nadgradnja edina možna pot, saj je skoraj 18 mesecev star telefon iz dneva v dan šibkejši.

developer.htc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji