Objavljeno: 17.9.2010

Diaspora predstavila kodo

Majhna skupina razvijalce Diaspore je predstavila trenutno stanje svojega distribuiranega socialnega omrežja skupaj z izvorno kodo in napovedala izid različice alfa za oktober. Diaspora je zbudila pozornost javnosti pred nekaj meseci, ko so njeni avtorji najavili idejo o razvoju socialnega omrežja po vzoru Facebooka, a z velikim poudarkom na spoštovanju zasebnosti uporabnikov.

Diaspora je tako postala povsem odprtokodni projekt, saj bo odslej skupnost uporabnikov sodelovala tudi pri njenem razvoju, že od začetka pa uporablja odprto programsko opremo in ne teče na centraliziranih strežnikih. Študenti univerze v New Yorku, ki so projekt začeli, želijo namreč ponuditi polnopravno socialno omrežje, ki od uporabnikov ne bo zahtevalo odrekanja lastne zasebnosti, pač pa jim bo dalo popoln nadzor nad svojimi podatki.

Trenutni uporabniški vmesnik Diaspore spominja na Facebook in je namerno razmeroma preprost, saj bodo gostovali več različic, ki bodo izgledale različno, a bodo vse zgrajene na trenutni osnovi.

http://www.joindiaspora.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji