Objavljeno: 12.7.2009

Digitalni foto okvirji bodo dobili povezavo z internetom

Digitalni foto okvirji so se relativno dobro prijeli med uporabniki, še posebej po zadnjem padcu cen, ki ga je prispevalo predvsem znižanje cen majhnih zaslonov LCD. Poleg samostojnih nakupov, se digitalni foto okvirji odlično obnesejo tudi v kategoriji daril, kjer so precej priljubljeni. Analitiki so prepričani, da so te naprave sposobne narediti še korak več, v pomoč pa jim bo predvsem povezljivost z internetom.

Dostop do spletnih virov fotografij lahko tako masovno pričakujemo prihodnje leto, ko naj bi bila na voljo tretja generacija teh naprav, ki bo opremljena tudi z brezžičnimi vmesniki za povezavo v internet. Raziskava, ki jo je izvedlo ameriško podjetje In-Stat je pokazala, da si kar 60 odstotkov uporabnikov želi tovrstne povezljivosti v svojih foto okvirjih, zato te možnosti proizvajalci niso ignorirali, temveč so jo z veseljem sprejeli.

Do leta 2013 naj bi po svetu prodali kar 50 milijonov digitalnih foto okvirjev, ki bodo s pomočjo dostopa do interneta dobili povsem novo dimenzijo - poleg fotografij bodo denimo lahko predvajali tudi video posnetke s priljubljenih spletnih portalov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji