Objavljeno: 3.8.2007

Digitalni fotoaparati še vedno za med

Nedavna raziskava družbe IDC je pokazala, da prodaja digitalnih fotoaparatov še naprej hitro rast, kljub predhodnim napovedim, da se trg počasi bliža zasičenosti. Zaradi zelo dobre prodaje v zadnjem četrtletju, ki je presegla za 22% tisto iz enakega obdobja 2006, so pri družbi IDC že popravili napoved za celotno leto, ki bo po vsej verjetnosti za proizvajalce precej boljše od napovedi.

Eden izmed glavnih razlogov za povečano povpraševanje so novi modeli fotoaparatov, zaradi katerih so se številni kupci odločili za zamenjavo starejših modelov. Pomembno vlogo imajo tudi vse nižje cene, ki so posledica ostre konkurence na vseh segmentih digitalnih fotoaparatov.

Številka ena po številu prodanih fotoaparatov ostaja Canon, ki obvladuje okoli 26% celotnega trga. Na drugem mestu je Sony, ki je dosegel v zadnjem četrtletju 18% celotne prodaje, tretji pa je Kodak s skupno 12%. Slednji je edini med vodilnimi, kateremu prodaja pada, v zadnjem obdobju celo za 15%. Najbolj svetleča zvezda v zadnjem četrtletju pa je brez dvoma Samsung, ki je v rekordnem času dosegel četrto mesto s skupno 11% trga (torej je zelo blizu tretjemu), pri tem pa domača pometel s Nikonom, Olympusom, Panasonicom, Pentaxom in drugimi.

http://www.idc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji