Objavljeno: 27.3.2009

Digitalni spomini

V preteklih letih se je na trgu fotoaparatov dogajala prava revolucija, predvsem z vedno bolj dostopnimi in vedno boljšimi digitalnimi fotoaparati. Že kmalu po razmahu digitalne fotografije so, večinoma neznani azijski izdelovalci, ponudili kupcem tudi elektronske različice okvirjev za slike. A šele v zadnjem letu ali dveh so na ta trg vstopili velikani računalniške in zabavne industrije, s čimer je segment doživel pravi razcvet. Prav zaradi tega smo se odločili za prvi večji preizkus elektronskih slikovnih okvirjev.

Še nekaj let nazaj smo nepozabne trenutke s fotoaparatom radi ujeli na film, jih odnesli v najbližji fotografski studio ter jih vstavili v album. Tiste res posebne pa smo postavili na polico, vsem na ogled v ličnem okvirju. A razvoj je prinesel nove, digitalne fotoaparate, ki so v vsakdanji rabi že skorajda povsem izpodrinili starejše različice. Marsikdo je ob prihodu digitalne fotografije celo pomislil na konec razvijanja fotografij pri fotografih, konec albumov na policah.

Zaenkrat ljudje še vedno radi posežejo po sliki na kosu papirja, a digitalno prikazovanje vendarle pridobiva na priljubljenosti. Ena največjih prednosti elektronskih slikovnih okvirjev (ki so pravzaprav le zaslon LCD z nekaj malega elektronike) je vsekakor zmožnost menjavanja prikazane slike, a tega običajni okvirji seveda ne morejo ponuditi. Nižanje cen ter izboljšanje kakovosti zaslonov s tekočimi kristali je pripomoglo k večji ponudbi takšnih izdelkov na trgu.

Nadaljevanje in zaključek članka si lahko preberete na spodnji povezavi.

http://www.monitor.si/clanek/digitalni-spomini/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji