Objavljeno: 30.7.2003

Discreet 3ds max 6

Podjetje Discreet je na konferenci Siggraph predstavila novo različico priljubljenega programskega paketa za 3D oblikovanje, senčenje in animacijo 3ds max. Šesta različica izdelka prinaša številne novosti, ki so namenjene specifičnim področjem rabe, še posebej pa so avtorji posvetili pozornost vizualnim učinkom za potrebe filmske industrije in proizvajalcev računalniških iger.

Med novostmi so nov napredni shematski prikaz predmetov, ki omogoča boljši pregled pri kompleksnih scenah, nov modul za senčenje slik mental ray podjetja mental images, orodje za prostoročno slikanje po 3D predmetih, nova orodja za vizualizacijo projektov, izboljšali pa so tudi povezavo z drugimi Autodeskovimi orodji CAD (Discreet je v lasti družbe Autodesk). Za potrebe posebnih učinkov so precej izboljšali dinamiko gibanja oseb in vozil ter vgradili novo orodje za nadzor premikanja delcev (voda, megla, sneg, eksplozije,...), kar bodo cenili tako v filmski kot igričarski industriji.

Po oceni analitikov, paket 3ds max danes uporablja okoli 80% proizvajalcev računalniških iger in vse večje število filmskih studijev. S programom so bili tako narejeni učinki v znanih filmih X-Men II, Bulletproof Monk, The Core in Final Destination II. 3ds max 6 bo na voljo konec leta, v ZDA pa bo stal 3.500 dolarjev. Nadgradnje iz prejšnjih različic bodo na voljo od 800 dolarjev navzgor (odvisno od različice).

http://www.discreet.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji