Objavljeno: 5.6.2011

Disk Wi-Drive za iPhone in iPad

Podjetje Kingston je predstavilo novo zunanjo pomnilniško enoto, ki je narejena specifično za rabo z Applovimi mobilnimi napravami iPhone, iPad in in iPod Touch. Zunanja enota z imenom Wi-Drive nudi 16 GB oziroma 32 GB dodatnega prostora, napaja pa se prek vgrajenega akumulatorja. Z enim polnjenjem lahko računamo na neprekinjeno rabo približno do štirih ur.

Wi-Drive meri le 12,1 x 6,1 x 0,98 cm, torej je približno tako velik, kot mobilni telefon iPhone. Z Applovimi napravami komunicira prek vgrajenega vmesnika Wi-Fi, za dostop do podatkov pa moramo na mobilno napravo namestiti poseben, a brezplačen program. Dodaten bonus je, da lahko z eno pomnilniško enoto hkrati strežemo več mobilnih naprav sočasno (kot strežnik). Podatke lahko na pomnilniško enoto prenašamo tudi prek vmesnika USB, seveda če celoto priključimo na osebni računalnik.

Wi-Drive je mišljen zgolj kot sredstvo za posredovanje vsebin, ne pa kot enota za hrambo dodatnih programov. Nanj lahko spravimo filme (M4V, MP4, MOV, AVI), fotografije (JPG, BMP, TIFF), glasbo (AAC, MP3, WAV) in dokumente (PDF, DOC, DOCX, PPT, PPTX, TXT, RTF, XLS), ki jih nato predvajajmo z omenjenim programom. 16 GB različica stane 130 dolarjev, 32 GB pa 175 dolarjev. Wi-Drive bo v prodaji avgusta.

http://www.kingston.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji