Objavljeno: 23.3.2002

DivX Pro, še boljši DivX

Zapis DivX je danes enako uveljavljen standard za izmenjavo video posnetkov, kot je to MP3 za glasbene posnetke. Majhen zanesenjaški projekt je neverjetno uspel in podjetje DivX Networks bi počasi na ta račun rado tudi kaj zaslužilo.

Za 30 dolarjev (oz. brezplačen s programom za prikazovanje reklam) je na voljo najnovejša različica DivX Pro, ki je predvsem pri kodiranju filmov precej boljša kot >>običajni<< DivX 5.0. Množica izboljšav, ki posebej obravnavajo stiskanje posebnih učinkov kot so eksplozije, mehki prehodi in podobno, omogoča da so filmi kodirani z novo različico DivX tudi 25% krajši kot doslej. DivX Pro poleg tega omogoča izdelavo standardnih datotek MPEG-4.

Uporabniki, ki jim kodiranje ni prva misel, se lahko zadovoljijo z brezplačnim DivX 5.0, ki zna predvajati vse dosedanje posnetke in zapise DivX, vključuje pa tudi novi in izboljšani predvajalnik filmov DivX Player 2.0, ki se je do sedaj imenoval Playa. Kodek DivX 5.0 je seveda še posebej optimiziran tako za Pentium 4 kot za AMDjeve Athlone.

http://www.divx.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji