Objavljeno: 12.4.2006

Dodatni monitor kar prek vmesnika USB

Novo podjetje Newnham Research je prikazalo dodatek za osebne računalnike in prenosnike, ki omogoča, da drugi monitor priključimo na računalnik preprosto prek vmesnika USB. Tehnologija z imenom NIVO temelji na namenskem čipu, ki na podlagi podatkov prenesenih prek vmesnika USB ustvari sliko, ki jo prikaže na drugem monitorju. Vse več uporabnikov spoznava prednosti uporabe drugega monitorja oziroma dveh površin, na katerih prikazujejo podatke, NIVO pa omogoča ta korak na precej preprostejši, pa tudi hitrejši in cenejši način kot so vgradnja druge kartice ali druge namenske rešitve (recimo Matrox DualHead2Go).

Rešitev je dovolj zmogljiva, da lahko prek nje podpiramo prikaz slike z ločljivostjo do 1280 x 1024 pik ob frekvenci osveževanja 75 Hz, brez težav pa je kos tudi srednje težkim nalogam, kot je prikaz video posnetkov in nekaterih 3D programov, kot je npr. Google Earth. Avtorji pa opozarjajo, da zaradi omejitev prepustnosti vmesnika USB vmesnik NIVO ni primeren za zahtevne 3D igre. Sistem uporablja kompresijo podatkov, da dosega zadostni pretok podatkov za nemoten prikaz slike.

Kot kaže bo Newnham Research rešitev sprva ponujal predvsem prek drugih proizvajalcev opreme. Podjetje Kensigton, znano po dodatkih za prenosne in namizne računalnike, je tako že napovedalo, da bo tehnologijo NIVO uporabilo v novi generaciji priklopnih postaj za prenosnike, ki bodo priključene zgolj prek vmesnika USB. Za ceno okoli 170 dolarjev si bo moč omisliti zunanji VGA vmesnik, omrežni vmesnik ethernet, zaporedni in vzporedni vmesnik ter prostorski zvok 5.1, vse skupaj prek vmesnika USB na računalniku.

http://www.newnhamresearch.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji