Dolenjci tiskajo hrano
Lanskega novembra je na Oblikovalski okuševalnici v Ljubljani nagrado za inovativnost prejela ekipa Kuhinja na poti v prihodnost, v kateri sta združila moči gostilna Repovž in studio Aklih. Strokovno žirijo na kulinarično - oblikovalskem dogodku je dolenjska ekipa prepričala z natisnjeno hrano. Sestavine z Repovževe kmetije sta Domen Gregorič in Jan Ravbar iz studia Aklih s predelanim 3D tiskalnikom natisnila v jed. Nagrada je ekipo spodbudila k nadaljnjemu delu. Doslej so delali predvsem z omakami primerne strukture, na primer z grahom, kremnim sirom in snegom iz beljakov, v prihodnje nameravajo sistem nadgraditi s tiskanjem testenin. Čeprav so bili vsi, ki so natisnjeno hrano pokusili, navdušeni, tovrstnega načina hrane v gostilnah bržkone še nekaj časa ne bomo videli. S tem se strinjajo tudi nadobudni Dolenjci, ki bližnjo prihodnost tiska hrane vidijo v popestritvi vsakodnevne kulinarične podnudbe.
OUsj9YF2RDk