Objavljeno: 2.3.2012

Domači kino na diode LED

Italijanski proizvajalec projektorjev Sim2 je kot prvi predstavil projektor za hišni kino, ki uporablja diode LED namesto klasičnih žarnic za projekcijo slike. Doslej so bile LED diode zaradi nekaterih tehničnih omejitev (svetilnost) uporabljene le v malih prenosnih projektorjih z omejenim dometom in razmeroma nizkimi ločljivostmi.

SIM2 je v projektorju z imenom M.150 odpravil večino težav in postavil izziv drugim proizvajalcem. Novost ima namreč polno ločljivost HD, zmožnost projekcije slike v tehniki 3D, za nameček pa svetilnost 1.000 lumnov in kontrastno razmerje 100.000:1. Za prikaz je uporabljena tehnologija DLP (Texas Instruments Darkchip 4) v kombinaciji s patentirano tehnologijo Super Pure LED.

Zaradi uporabe diode LED je projektor izredno tih (manj potrebe po hlajenju), nima slikovnih popačenj, kot je mavrični odsev v barvah, saj ni prisotno barvno kolo za osnovne barvne komponente, kot pri klasičnih projektorjih. Nudi tudi samodejno kalibracijo, omogoča izmenjavo objektivov za pokrivanje ustreznih razdalj in seveda zamik leč za natančno postavitev slike.

Tehnologija LED povrh vsega omogoča, da projektor praktično ne potrebuje vzdrževanja: proizvajalec navaja življenjsko dobo 30.000 ur z največ 5% padcem svetilnosti. Seveda pa ta tehnološka poslastica ni za vsakogar - Sim2 zahteva za M.150 nič manj kot 32.000 ameriških dolarjev.

http://www.sim2.it

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji