Objavljeno: 24.2.2003

Dostop do Exchanga iz MacOS X da, a omejen in šele poleti

Microsoft je napovedal nadgradnjo za Microsoft Office v.X za operacijski sistem MacOS X, ki bo vsebovala tudi nadgradnjo odjemalca za elektronsko pošto Entourage, tako da bo ta omogočal povezave na strežnik Microsoft Exchange, podobno kot program Outlook v Microsoftovem Officu za Windows.

Nadgradnja bo na voljo poleti, torej leto in pol po izdaji Office v.X. Nekdanji Microsoftov Office 2001 za Mac OS 9 je vključeval tudi Entourage, ki se je znal povezati na strežnik Exchange, v novejši različici pa te možnosti niso vključili. Uporabniki so tako lahko dostopali do podatkov na strežnikih Exchange zgolj preko spletnega brskalnika, ali pa, kot je priporočal Microsoft, z uporabo programa za oddaljen dostop do drugega računalnika, ki je poganjal Windows z Outlookom.

Kljub nadgradnji, Entourage vseeno ne bo tako zmogljiv kot Outlook, temveč bo omogočal le nekaj bolj osnovnih funkcij, kot sta denimo dostop do koledarja in imenika. Kljub temu, da je od predstavitve Office v.X minilo že dobro leto, pri Microsoftu še niso napovedali izida nove različice, ki običajno izide v manj kot dveh letih po prejšnji.

Čeprav so pri Microsoftu zagotovili, da so še naprej zavezani izdelavi programov za Applov operacijski sistem MacOS tudi po lanskem izteku pogodbe, ki jih je k temu zavezovala, analitiki opozarjajo, da zadnje Applove poteze vse bolj ohlajajo Microsoftovo željo po sodelovanju. Apple je nedavno predstavil lasten brskalnik Safari, ki bo očitno izrinil Microsoftov Internet Explorer kot privzet brskalnik v MacOS X, odmevna pa je tudi reklamna kampanija v kateri predstavljajo Applove uporabnike, ki prešli iz okolja Windows.

http://www.microsoft.com

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji