Objavljeno: 16.3.2013 01:00

Dropbox kupuje Mailbox

Podjetje Dropbox, znamenito po svojem spletnem pomnilniku, je opravilo nov, nekoliko presenetljiv, a zanje najbrž pomemben nakup. Prevzeli so podjetje Orchestra in predvsem njihov odjemalec za elektronsko pošto Mailbox, ki na telefonih Apple iPhone predstavlja enega večjih hitov v zadnjem času.

Avtorji s preprosto imenovanim programom skušajo izboljšati preglednost nad elektronsko pošto, predvsem s pametnim filtriranjem in prikazovanjem pogovorov, kot bi bila trenutna sporočila. Poleg tega omogoča preprosto arhiviranje sporočil ter razporejanje sporočil za kasnejše branje.

Brezplačen program Mailbox, ki je na trgu le nekaj tednov, je doživel velik uspeh, saj uporabniki celo stojijo v vrsti, da dobijo svoj račun. Od začetka so pri Mailboxu svoje zmogljivosti povečali že za 2000-krat (!), pa še vedno ne uspejo zadovoljiti povpraševanja. Trenutno na dane prenesejo okoli 60 milijonov sporočil.

Zaradi hitre rasti so iskali partnerja in zdaj so ga našli. Na obeh straneh seveda že snujejo načrte, kaj vse bodo lahko naredili skupaj, zagotovo pa bodo izkoristili zmožnosti spletnega pomnilnika novega lastnika. Menda je Dropbox zanje odštel kar 100 milijonov dolarjev. Ni slabo za ekipo razvijalcev, ki šteje le 14 ljudi!

http://www.mailboxapp.com

http://www.dropbox.com

CICMxwgm274

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji