Objavljeno: 7.7.2003

Družba Hermes Plus priključuje Skupino Atlantis

Podjetji Hermes Plus d.d., slovenski član skupine S&T ter Skupina Atlantis d.o.o. sta podpisali pismo o nameri, ob izvedbi katerega bo podjetje Hermes Plus d.d. prevzelo in postalo 100 odstotni lastnik podjetja Skupina Atlantis d.o.o. Nakup Skupine Atlantis je za družbo Hermes Plus strateškega pomena, saj bo z njim še okrepila svojo ponudbo na področju izdelkov in storitev največjega svetovnega proizvajalca programske opreme Microsoft in razširila tovrstno ponudbo tudi na trge regije Adriatik.

Hkrati s tem nakupom Hermes Plus d.d. odprodaja oddelek servisiranja tiskalnikov in osebnih računalnikov ter s tem sledi svoji dolgoročni usmeritvi v sistemsko integracijo in izgradnjo kompleksnih IT rešitev.

Hermes Plus d.d. je sistemski integrator in se ukvarja z vpeljavo celovitih rešitev na področju poslovnih, računalniških in mrežnih sistemov, projektnim vodenjem, svetovanjem, izobraževanjem ter uporabniško podporo in vzdrževanjem. Z nakupom želi postati največji sistemski integrator na področju informacijske tehnologije v regiji Adriatik. Podjetje je leto 2002 zaključilo z 12,5 milijard tolarjev prometa, 473 milijoni tolarjev čistega dobička, na področju Slovenije pa zaposluje 213 ljudi (v regiji Adriatik pa skupno 327 ljudi).

Skupina Atlantis zaposluje 42 ljudi, v letu 2002 pa je ustvarila 2,1 milijarde tolarjev prometa in dobičkom, ki je za več kot 40% presegel predlanskega. Do izvedbe nakupa, ki ga predvideva podpisano pismo o nameri, bo poslovanje obeh podjetij nespremenjeno, kasneje pa usmerjeno v doseganje zastavljenih ciljev.

http://www.hermes-plus.si

http://www.atlantis.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji