Objavljeno: 21.3.2006

Družba SAP stavi na povezavo z Officeom

Vodstvo družbe SAP je na tiskovni konferenci na sejmu CeBit razgrnilo niz podrobnosti o bodočih usmeritvah podjetja, kot tudi najavilo nekatere nove različice izdelkov in storitev. Med vsemi novostmi je morda najbolj pomembno sporočilo to, da želi SAP v bodoče še tesneje povezati svoje poslovne informacijske sisteme s pisarniško zbirko in drugimi orodji družbe Office. Čeprav SAP nudi svoje rešitve na področju predstavitve podatkov uporabnikom, predstavniki podjetja menijo, da bo tudi v naslednjih petih letih osrednje orodje na delovnem mestu Microsoftova pisarna.

Po ocenah je v podjetjih še vedno štirikrat več uporabnikov paketa Office, kot uporabnikov rešitev družbe SAP, zato nameravajo pospešiti razvoj tehnologij pod delovnim imenom Mendocino, pod katerim nastajajo vmesniki na Microsoftova orodja. Nekaj jih bo objavljenih najbrž že nekaj, še več pa jih je pripravi za naslednja leta. CeBit so izkoristili tudi predstavitev novih zmožnosti platforme NetWeaver v povezavi z Microsoftovo arhitekturo .NET, SAP pa se tudi vse bolj odpira podpori za virtualizacijo podatkovnih strežnikov, čemur pri SAPu pravijo adaptive computing.

Sejem je bil tudi priložnost za predstavitev nove različice paketa za upravljanje nabavnih verig (SCM), napovedali pa so tudi novo generacijo rešitev SAP All-in-one za srednja in manjša podjetja, kar bo nared v drugi polovici leta 2006. Glavna novost bo temelj na platformi NetWeaver, s čimer naj bi tovrstne rešitve lažje povezovali z drugimi orodji družbe SAP, kot tudi rešitvami drugih proizvajalcev.

www.sap.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji