Objavljeno: 23.9.2011

Drzni načrti in slabi rezultati odnesli Apothekerja

Upravni odbor družbe Hewlett-Packard se je odločil, da bo razrešil dosedanjega glavnega direktorja Leota Apothekerja in na njegovo mesto postavil nekdanjo direktorico eBaya Meg Whitman. Tako se je manj kot mesec dni za presenetljivimi odločitvami družbe, da izloči posel povezan z osebnimi računalniki, ukine program tabličnih računalnikov in pametnih telefonov ter za visoko vsoto kupi družbo Autonomy, zaključila pot nekdanjega direktorja družbe SAP, ki je na čelu Hewlett-Packarda preživel komaj slabo leto.

Napovedane poteze so v javnosti povzročile precej kritik, zlasti od strani delničarjev, ki si želijo pričakovani zaslužek na svoje vložke. Večina je bila po najavah mnenja, da te poteze ne bodo okrepile, temveč kvečjemu oslabile HP. Zaradi teh razlogov je bila zamenjava poltihem pričakovana.

Kljub temu je že prvi nastop Meg Whitman poskrbel za presenečenje - nova direktorica je že uvodu potrdila, da podpira vse tri napovedane ukrepe družbe, čeprav je javnost pričakovala nasprotno. Kasneje je predsednik družbe Ray Lane spregovoril o razlogih, zakaj so zamenjali Apothekerja. Pravijo, da je Apotheker ni znal voditi tako velike družbe,. Kot je HP, ni znal zbrati ustrezne managerske ekipe, ni vzpostavil prave komunikacije znotraj podjetja, predvsem pa pod njegovim vodstvom družba ni dosegla poslovnih rezultatov in sprememb, ki si jih je zadala že pred temi ukrepi.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji