Objavljeno: 9.9.2024 09:00 | Teme: iPhone

Dvometrski iPhone je največji delujoči pametni telefon na svetu

Znana ustvarjalca vsebin na spletišču YouTube sta ustvarila dva metra visoko in 200 kg težko delujočo repliko Applovega telefona iPhone 15 Pro Max.

Matthew Perkins, znan po svojem kanalu DIY Perks, in Arun Maini, MrWhoseTheBoss, sta združila moči v ambicioznem projektu – ustvarila sta delujočo repliko Applovega telefona iPhone 15 Pro Max, ki je kar stokrat večja od običajne velikosti. Končna replika dosega višino 2,05 metra in tehta osupljivih 200 kilogramov. S svojo stvaritvijo sta si prislužila Guinnessov svetovni rekord za največji delujoči pametni telefon na svetu.

Za zaslon sta uporabila televizor LG Signature OLED z diagonalo 88 palcev, ki sta ga pretvorila v odziven zaslon na dotik. Prekrila sta ga z veliko folijo, občutljivo za dotik, ki sta jo na zaslon pritrdila z optično prozornim UV lepilom. Izdelava tako velikega zaslona je bila tehnično zahtevna, a še bolj zapleteno je bilo najti dovolj velike komponente za vse druge funkcije telefona, vključno s tremi kamerami, zvočniki, gumbi za glasnost in posebnim funkcijskim gumbom. Med drugim sta uporabila profesionalna fotoaparata Canon EOS R5 in Sony RX10 Mark 4, ki sta posnemala telefoto objektiv telefona iPhone 15 Pro Max.

Zaradi zaprtosti Applovega operacijskega sistema iOS sta na velikansko repliko naložila Android, natančneje sistem Bliss OS, ki je prilagojen tako, da posnema videz domačega zaslona telefona iPhone. Eden izmed bonusov uporabe Androida je bil, da sta lahko ponovno namestila nekoč priljubljeno igro Flappy Bird, ki na napravah z iOS ni več na voljo. Replika telefona je popolnoma funkcionalna naprava, s katero sta Perkins in Maini skupaj s prijatelji po Londonu pošiljala e-pošto, opravljala video klice, fotografirala in celo brezstično plačevala račune. Za celoten projekt sta porabila 70.000 ameriških dolarjev.

o8jFJAtVyr8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji