Objavljeno: 22.6.2010

Dvozaslonska Toshiba

Pri Toshibi že imajo veliko izkušenj s pripravo ultratankih prenosnikov, toda tokrat so inženirji prekosili sami sebe. Toshiba Libretto W100 je namreč opremljen s kar dvema 7-palčnima zaslonoma, ki sta, jasno, občutljiva na večprstni dotik.

V Toshibinem primeru pa ne gre za priljubljeno tablico, temveč raje vidijo, da Libretto W100 kličemo kar ultraprenosni računalnik, saj je zasnova povsem računalniška. V njegovem osrčju namreč tiktaka ultravarčni procesor Intel Pentium U5400 (s taktom 1,2 GHz), podprt z 2 GB delovnega DDR3-pomnilnika ter 62 GB pogonom SSD. A kot že omenjeno, sta glavni zvezdi dva zaslona, ki ju je moč uporabljati skupaj (kot pregled cele strani dokumenta A4) ali pa ločeno, pri čemer se spodnji zaslon spremeni v praktičen odjemalec e-pošte, nabiralnik dokumentov ali pa navidezno tipkovnico. Ko smo že pri tipkovnicah - uporabnik lahko izbira med šestimi različnimi možnostmi.

7-palčna zaslona, občutljiva na dotik, ponujata ločljivost 1024 x 600 pik za dobro kontrastnost prikazane slike in nizko porabo energije pa skrbi LED-osvetlitev. Serija Libretto, ki se po petih letih odsotnosti tako zopet vrača na prodajne police, ponuja odlično založenost z dodatki, saj ne manjkajo niti spletna kamera, brezžična povezava (Wi-FI 802.11 a/b/g/n), vmesnika Bluetooth in WiMAX ... 700 gramov težko Toshibo, ki meri 20 x 12 x 2,5 cm, poganja prilagojen operacijski sistem Microsoft Windows 7 Home premium, osnovna baterija pa ponuja do dve uri avtonomije. Da, dva zaslona kljub svoji varčnosti terjata svoj "davek", zato bo mali Libretto W100 na voljo tudi z zmogljivejšo baterijo, ki bo podvojila njegovo avtonomijo, a bo zato k skupni teži potrebno dodati 200 gramov. Prodaja na stari celini naj bi se začela avgusta, priporočena prodajna cena pa se bo gibala okoli 1065 evrov.

www.toshiba.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji