Objavljeno: 4.3.2013 01:00

E-ink za telefone

Videti je, da zamisel o rabi zaslonov z digitalnim črnilom E-Ink na področju mobilnih telefonov dobiva vedno bolj trdne temelje. Podjetje je na nedavni konferenci MWC v Barceloni prikazalo prototip mobilnega telefona z operacijskim sistemom Android (za zdaj razmeroma staro različico Gingerbread), s katerim so hoteli predvsem osvetliti prednosti tovrstne zaslonske tehnologije.

Zasloni E-ink morda niso primerni za prikaz sodobnih gibljivih večpredstavnih slik in iger, poleg tega pa še čakamo na spodobno barvno izvedbo, a po drugi strani prinašajo otipljive prednosti. Ena največjih je zagotovo bistveno manjša poraba energije, ki bi lahko ob tako varčnem zaslonu zopet prinesla večdnevno (celo večtedensko) rabo telefona brez posegov po napajalniku. Povrh vsega ob zmožnosti, da je zadnja informacija vselej vidna na zaslonu.

Zaslon z digitalnim črnilom se zdi po drugi strani povsem primeren za prikaz bolj »statičnih« informacij, kot so kratka sporočila, elektronska pošta, novice in druge vsebine, ki jih le občasno zamenjamo na zaslonu. Povrh vsega bi besedilo na tovrstnih zaslonih ostalo berljivo tudi v močni sončni svetlobi, kar je slabost vseh dosedanjih tehnologij s tekočimi kristali.

t84qZjaxCs0

Za zdaj pri družbi E-ink ne želijo govoriti o tehničnih lastnostih, saj gre le za demonstracijo tehnologije. Po drugi strani pa družba aktivno podpira telefon YotaPhone ruskega izvora, ki bo v prodajo prišel še v prvi polovici leta. Morda pa ne bo edini.

http://www.eink.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji