Objavljeno: 17.7.2008

EdIT – poletna šola računalništva

Kot je julija že v običaju podjetja HERMES SoftLab, le-to vsako leto priredi poletno šolo računalništva. Dogodek, poimenovan EdIT (Education for Innovative Thinkers), letos poteka med 7. in 18. julijem, se je pa iz matične Slovenije razširil tudi na sosednje države. Letos je lokacij kar 6, izobraževanja potekajo v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Sarajevu, Banja Luki in Kragujevcu.

Študentje in dijaki računalniških in elektrotehničnih smeri bodo 10 dni zapored ob pomoči mentorjev in inštruktorjev HERMES SoftLaba delali na 7 projektih s področij razvoja iger, mobilnega plačavanja, varnih podatkov na spletu, 2D risanja, daljinskega upravljanja računalnikov ter evidentiranja stroškov v .NET okolju. Že drugič se bodo poletni šoli pridružili tudi študentje ekonomske fakultete, ki bodo izkušnje nabirali na področju informacijskih sistemov za upravljanje premoženja. Udeleženci poletne šole bodo tako uporabili svoje znanje v praksi, pridobili vpogled v realne okoliščine dela in se seznanili s timskim delom.

Tradicija izobraževanja bodočih kadrov se je začela leta 1996, ko je potekala prva tovrstna delavnica z 10 udeleženci. Projekt je kmalu prerasel svoje okvirje in letos EdIT gosti že 80 študentov in dijakov. Od leta 1996 je bilo podeljenih okoli 150 štipendij, v podjetju HERMES SoftLab pa je zaposlenih kar 90 odstotkov teh štipendistov. Lani je projekt poletne šole prejel 2. nagrado na natečaju za najboljši kadrovski projekt.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji