Objavljeno: 29.5.2012

Eksodus pri BlackBerryu

Podjetje Research In Motion, znano po svojih pametnih telefonih BlackBerry preživlja svoje najtežje čase doslej. Kljub številnim ukrepom, zamenjavah na vrhu vodstva, podjetje ne najde poti iz krize, v kateri so močno izgubili tržni delež. Po tem, ko je novi direktor kratkoročno vzbudil zmerno upanje, se je zdaj dogajanje zopet prevesilo v negativno smer.

Po informacijah blizu družbe naj bi Research In Motion kmalu odpustil okoli 2.000 zaposlenih, kar je razmeroma velik delež glede na skupno število ljudi, ki jih je okoli 16.500. Še bolj zaskrbljujoč pa je podatek, da iz družbe odhajajo ključni managerji, ki so v teh letih prispevali k uspehu družbe. Družbo sta tako v le nekaj dneh zapustila Patrick Spence, ki je vodil globalno prodajo, ter Karima Bawa, ki je je vodila pravne zadeve. Nekateri menijo, da je to le uvod v množično odhajanje drugih ključnih oseb.

Analitiki menijo, da je Research In Motion zato postal zelo očitna tarča za morebitne prevzeme. Nad tehnologijo družbe BlackBerry še vedno velja velik interes tako ameriških, kot azijskih proizvajalcev, pred časom pa je menda najresnejši kandidat bil Samsung, ki pa je kakršnekoli povezave s tem nedavno uradno zanikal.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji