Objavljeno: 8.9.2002

Elektronski žigi

Podjetje Dymo je predstavilo elektronski žig, ki lahko v pisarnah nadomesti dosedanje klasične žige. StampManager 200 je večnamenski elektronski žig, ki temelji na osnovi miniaturnega barvnega brizgalnega tiskalnika s ločljivostjo 300 pik na palec, razvili pa so ga podjetji Olivetti in Lexikon.

StampManager je zelo prilagodljiva naprava, saj mu s priklopom na računalnik lahko uvozimo katerikoli logotip, grafiko ali zgolj besedilo, kar naprava shrani na pomnilniško kartico. Posamezen elektronski žig lahko vsebuje do 4 vrstice po 28 znakov, vključujemo pa lahko tudi tekoči datum, uro, serijsko številko in drugo. Dokupiti je mogoče tudi dodatne pomnilniške module, na vsakega pa lahko shranimo do šest logotipov in se tako dokončno odpovemo pravi zmedi različnih žigov in nevšečnostim, ki lahko pri tem nastanejo.

Odtisi so možni na vseh vrstah papirja kot tudi na gladkih površinah, vodoravno ali pokončno, zahvaljujoč vodoodpornemu črnilu. Podoben izdelek DateMark 100 je namenjen manj zahtevnim uporabnikom, ponuja pa možnost izpisa datumov, časa, števil in besedila, ravno tako pri ločljivosti 300 pik na palec. Namenjen je kot cenejša alternativa za vse, ki ne potrebujejo dodatnih grafičnih sposobnosti večjega modela, ampak zgolj za informativno opremljanje listin s ključnimi podatki.

http://www.dymo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji