Objavljeno: 22.5.2006

Elektronsko podaljšanje prometnega dovoljenja

Od 21. maja je na voljo portal elektronskih storitev javne uprave E-storitve, ki prebivalcem omogoča pridobivanje informacij o vlogah, s katerimi komunicirajo z javno upravo, njihovo izpolnjevanje in oddajanje ustreznim ustanovam ter morebitno plačevanje.

Med najbolj priljubljenimi storitvami so vloga za izdajo izpiska iz matičnega registra, potrdilo iz kazenske evidence za fizične osebe, vloga za dostop do centralnih registrov živali in zahteva za izdajo delovne knjižice. Predvsem pa vloga za spletno podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja, ki je na voljo od danes naprej.

Oddajo ga lahko lastniki vozil, ki so registrirana in imajo veljavno prometno dovoljenje še največ 30 dni, ki so registrirana in jim je veljavnost prometnega dovoljenja (nalepke) potekla pred manj kot 30 dnevi, ki imajo veljaven tehnični zapisnik in ki imajo sklenjeno obvezno avtomobilsko zavarovanje.

Uporabniki, ki se bodo poslužili elektronske oddaje vloge, bodo na dom prejeli podaljšano prometno dovoljenje in potrdilo o poravnavi cestnine in upravnih taks, ki jih lahko plačajo z uporabo plačilnega sistema e-uprave (Moneta, Abanet, Eurocard in Activa).

Portal e-storitve je dobrodošla novost, moti pa dejstvo, da je za oddajanje dokumentov, ki zahtevajo elektronski podpis vloge, potreben v brskalnik nameščen gradnik ActiveX za elektronsko podpisovanje. Uporabniki brskalnikov kot so Firefox, Mozilla, Opera, Netscape in Safari teh storitev ne bodo mogli uporabljati.

https://e-uprava.gov.si/storitve/epodaljsanje/

https://e-uprava.gov.si/storitve/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji