Objavljeno: 25.8.2002

EMC in Dell skupno z novimi Clariioni

Podjetje EMC je skupaj s partnerjem Dell predstavilo nov pomnilniški sistem CX600, ki zapolnjuje dosedanjo cenovno vrzel med cenejšimi sistemi Clariion in dražjimi Symmetrixi. Novi sistem CX600 je tako največji sistem iz družine pomnilnikov Clariion, z njim pa nameravajo tekmovati zlasti med pomnilniki SAN velikosti 1 TB do 2 TB, kjer doslej niso imeli pravega odgovora, saj manjši Clariioni do tja niso segali, večji Symmetrixi pa so bili predragi.

Clariion CX600 je naslednik dosedanjih sistemov FC4700, od katerih je okoli petino dražji, vendar znatno hitrejši in s podporo za več prostora. Družina izdelkov sega od najmanjšega modela s samo petimi diski velikosti 36 GB, za katerega je treba odšteti 100.000 dolarjev, do največje različice s skupno 17,5 TB, ki ima ceno okoli 800.000 dolarjev. Cene dražjih sistemov Symmetix s pričnejo šele pri 200.000 dolarjih.

Sistem CX600 pa je od večjih sistemov podedoval nekaj pomembnih tehnologij, med vsemi tudi sistem PowerPath, ki omogoča preusmerjanje pretoka podatkov, če sistem zazna na posameznem vmesniku napako. Poleg tega CX600 podpira replikacijo podatkov prek omrežij IP, kar omogoča lažjo izdelavo in hranjenje kopij podatkov na oddaljeni lokaciji. Dell je v sistem vgradil tudi hitrejše krmilnike, ki zdaj vsebujejo procesorje Pentium 4 s taktom 2 GHz (doslej Pentium 3 s taktom 733 MHz), za štirikrat pa so povečali tudi predpomnilnik in dvakrat število zunanjih povezav (osem kanalov FC s skupno prepustnostjo 1,6 GB/s).

Novi sistem CX600 je obenem prvi izmed številnih novosti, ki jih EMC načrtuje od letošnjega poletja do marca 2003, ko naj bi v celoti prenovili svojo ponudbo. Sistem CX600 izdeluje podjetje Dell, ki je leta 2001 z družbo Dell sklenilo strateški sporazum na področju proizvodnje in prodaje pomnilniških sistemov.

http://www.emc.com

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji