Objavljeno: 7.10.2003

EMC prenavlja pomnilniške sisteme srednjega razreda

Podjetje EMC je predstavilo niz novih pomnilniških sistemov NAS srednjega razreda, med katerimi je tudi izdelek na temelju Microsoftovega operacijskega sistema. S tem korakom želijo spodbuditi prodajo srednje velikim in manjšim podjetjem, kjer vidijo še precej rezerve. Obenem naj bi na ta način ponovno dosegli vodilni tržni delež na področju sistemov NAS, ki so ga lani izgubili na račun tekmeca Network Appliance.

Prva novost je EMC NetWin 200, sistem zasnovan na izdelku Microsoft Storage Server 2003. To je hkrati tudi prvi plot sodelovanje med tema dvema proizvajalcema. S strojne plati je novi izdelek enak kot dosedanji EMC-jev SAN krmilnik Clariion CX200 (tega izdeluje Dell), vsebuje pa strežnik z dvemi procesorji Xeon, 2 GB RAM in skupno diskovno zmogljivostjo tja do 4 TB. V različici z zmogljivostjo 500 GB stane nov pomnilniški sistem okoli 32.000 dolarjev.

Druga novost je Celerra NS600S, sistem NAS višjega razreda, s katerim želi EMC tekmovati zlasti z izdelki družbe Network Appliance. Podobno kot pri NetWinu 200 je tu osnova Clariion CX600, kar pomeni, da lahko računamo na diskovni prostor velikosti do 4 TB, obenem pa na večjo zanesljivost in zmogljivost zaradi krmilnikov, ki se jih da povezati v gručo. Na voljo je tudi izvedba Celerra NS600G, ki pa nima lastnega diskovja, temveč služi kot most na pomnilniške sisteme SAN. EMC je tudi sporočil, da sta oba sistema Celerra na voljo odslej tudi s cenejšimi diski ATA, kar prinaša nižjo ceno ob še vedno zadovoljivi zanesljivosti in zmogljivosti delovanja. Cena sistema NS600S s 1 TB diskovja znaša 114.000 dolarjev.

http://www.emc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji