Objavljeno: 8.10.2007

Enotne komunikacije tudi v slovenščini

Microsoft je najavil, da je začel s proizvodnjo slovenske različice odjemalca Microsoft Office Communicator, ki predstavlja temeljno tehnologijo nove platforme poenotenih komunikacij Office Communications Sever 2007. Office Communicator 2007 je odgovor na poslovne potrebe po takojšnjem sporočanju, konferenčnih tehnologijah in telefoniji VoIP, kar bodo v prihodnosti čedalje bolj uporabljene rešitve. V ta namen so se pri Microsoftu odločili prevesti odjemalca v slovenski jezik, kar bo omogočilo preprostejšo uvedbo naprednih komunikacijskih scenarijev v slovenskih podjetij.

Microsoft predvideva nadaljnje upadanje stroškov namestitve programskih komunikacijskih rešitev, ki naj bi jih zato v prihodnjih letih uporabljalo čedalje večje število poslovnih uporabnikov. Predstavljen izdelek je neposreden rezultat Microsoftovih napovedi, da bo v naslednjih treh letih cena sistemov VoIP za 50 odstotkov nižja kot danes, saj ti vedno bolj pogosto temeljijo na programski in ne strojni opremi. Microsoft je prav tako prepričan, da bo imelo v istem času 100 milijonov uporabnikov možnost neposrednega klicanja drugih uporabnikov neposredno iz aplikacij Microsoft Office.

V skladu s tem je Microsoft na področju komunikacijskih rešitev predstavilo tudi javno specifikacijo, ki zagotavlja združljivost z drugimi sistemi in jo podpirajo številna vodilna podjetja na področju komunikacij. Podporo so najavila podjetja Alcatel-Lucent, Avaya, Cisco Systems, Ericsson, Genesys Telecommunications Laboratories ter Mitel Networks, NEC, Nortel Networks in Siemens Enterprise Communications. Microsoftovo vizijo enotnih komunikacij so s svojimi napravami podprli tudi proizvajalci ASUSTek Computer, GN, LG-Nortel, NEC, Plantronics, Polycom, SAMSUNG, Tatung in ViTELiX.

http://www.microsoft.com/uc

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji