Objavljeno: 24.5.2000

Eon bogatejši za 8,5 milijona dolarjev

Najbolj propulzivno slovensko internetno podjetje, Eon, se je aprila dokapitaliziralo z veliko vsoto 8,5 milijona dolarjev iz investicijskega sklada AIG Emerging Europe Infrastructure Fund, ki ga financirajo nizozemska banka ABN AMRO, Edison Capital, IFC in AIG. Fond je bil ustanovljen novembra lani in vložek v Eon je šele njegov drugi. Prvi vložek je bil v tretjega operaterja mobilne telefonije na Češkem. AIG je s tem vložkom postal nekaj manj kakor polovični solastnik Eona, drugi solastniki pa ostajajo Pošta Slovenije, Zoran Thaler in Domen Verdnik.

S svežim kapitalom se namerava Eon še odločneje lotiti z izgradnjo tehnologije elektronskega poslovanja in z novimi storitvami na tem področju. Med te sodi na primer tudi mobilno poslovanje. Prodirali bodo tudi na tuje trge. S tem namenom že ustanavljajo podjetje na Hrvaškem, ki ga nameravajo razviti podobno kakor v Sloveniji, torej z iskanjem strateških partnerjev. Obljubljajo tudi nakup večinskega deleža pomembnega internetnega podjetja v Sloveniji, niso pa še povedali, za katero podjetje gre.

Direktor Eona Zoran Thaler je na tiskovni konferenci 24. maja povedal, da vidi v tej investiciji v Eon dokaz, da je tudi v Sloveniji mogoče vzpodbuditi zanimanje za tuja vlaganja in da je to mogoče izpeljati. Verjame, da bo njihova poteza zgled za druga podjetja.

http://www.eon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji