Objavljeno: 20.9.2008

EOS 5D Mark II zajema video polne ločljivosti

Canonov najnovejši digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat polnega formata EOS 5D Mark II z ločljivostjo 21,1 milijona točkami se ne znajde dobro le pri fotografijah, temveč mu gre dobro od rok tudi zajemanje video posnetkov. Te snema v visoki ločljivosti 1.920 x 1.080 točk (Full HD).

Kompakten, lahek in zaščiten proti vremenskim vplivom naslednik EOS-a 5D prinaša novo Canonovo tipalo CMOS z občutljivostjo ISO do vrednosti 25.600 za fotografiranje v skoraj popolni temi. Novi procesor DIGIC 4 ponuja v kombinaciji z izboljšanim tipalom CMOS posnetke kakovosti srednjega formata s hitrostjo 3,9 posnetka na sekundo in maksimalnim številom 310 posnetkov.

Sistem predogleda žive slike Live View je omogočil neprekinjeno snemanje HD-videa v polni ločljivosti (1.080p) točk pri 30 slikah/sekundo – izjemna kakovost posnetkov z visoko ravnjo podrobnosti in realizma.

Integracija snemanja videa visoke ločljivosti v fotoaparatu z 21,1 milijona točkami odpira nove možnosti uporabe za novinarje in fotoreporterje. S tipalom polnega formata CMOS in izjemno občutljivostjo ISO je EOS 5D Mark II privlačen za vsakega fotografa, ki išče najboljšo fotografsko opremo – za studijsko in poročno fotografijo ter za krajinsko ter popotno fotografijo.

Druge izboljšave EOS 5D so še: - Canonov integriran sistem čiščenja EOS z novim fluorjevim premazom low-pass filtra. - Večji, 3-palčni zaslon LCD Clear View z ločljivostjo VGA, vidnim kotom 170° in protiodbojnim premazom. - Izboljšan menijski sistem s prikazom Quick Control Screen za neposreden dostop do običajnih nastavitev. - Samodejno popravljanje periferne osvetlitve z uporabo natančnih informacij objektiva EF za optimizacijo posnetkov JPEG. - Ohišje iz magnezijeve zlitine z dodatno zaščito proti vremenskim vplivom. - Združljivost s pomnilniškimi karticami UDMA.

www.canon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji