Objavljeno: 30.3.2000

Evropa zaostaja za ZDA le še zaradi načina obračunavanja

Evropa se pri telekomunikacijskih in omrežnih storitvah upravičeno zgleduje po Združenih državah Amerike, a utegne hitro dohiteti Američane zaradi prednosti pri mobilnih tehnologijah in storitvah. To je eno od glavnih sporočil srečanja ISP (Internet Service Provision) 2000, ki je od 14. do 16. marca potekalo v Amsterdamu. Evropa se je lotila informatike na drugačen način in ni ubrala zgolj pot posnemanja ameriških poslovnih modelov.

"Na stari celini znamo izkoristiti tista področja, na katerih že imamo prednost pred Američani (npr. WAP in podatkovne storitve) in tako iščemo lastno prepoznavnost," trdi Konrad Hilbers iz vodstva evropske podružnice AOL. Uporabniki AOL v Nemčiji prebijejo v internetu povprečno štirikrat manj časa kakor ameriški uporabniki, a razlog za to naj ne bi bile slabša ponudba ali drugačne uporabniške navade, temveč način obračunavanja dostopa v internet, ki je v Evropi skoraj izključno odvisen od časa povezave.

Evropa krepko prehiteva ZDA pri alternativnih načinih dostopa (npr. posredovanje elektronske pošte prek mobilnega telefona). Ključni koraki, ki bi jih Evropa morala čim prej narediti, so uvajanje univerzalnega pavšalnega dostopa v internet, razvoj elektronskega poslovanja in navajanje čim več ljudi na internet in njegove storitve. Hilbers meni, da bo revolucija v Evropi lahko začela šele po uvajanju pavšalnih storitev, kar pomeni, da je prihodnost evropskih gospodarstev v rokah telekomunikacijskih operaterjev in regulatornih organov.

http://www.isp2000europe.com

http://www.aol.com

http://www.aol.de

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji