Objavljeno: 18.4.2003

Exchange 2003 bo vseboval orodja za boj proti virusom in nezaželeni pošti

Microsoft je na konferenci RSA Security napovedal, da bo bodoči poštni strežnik Exchange Server 2003, ki ga pričakujemo lahko sredi letošnjega leta, vseboval orodja za učinkovitejši boj proti virusom in nezaželeni pošti. Danes je jasno, da je prav elektronska pošta v največji meri sredstvo za širitev novih virusov, vse večji problem pa postajajo tudi sporočila, ki jih uporabniki dobivajo od raznih spletnih oglaševalcev in drugih nadlegovalcev. Zato je za Microsoft odločilnega pomena, da v ta namen nudijo vsak delni odgovor. Delni zato, ker se kljub vsemu ne želijo odreči podpore partnerskih podjetij, ki so bolj specializirana za boj proti tem nadlogam.

Novi Exchange 2003 bo imel nove lastnosti za šifriranje, avtentikacijo in filtriranje sporočil, kar so pri Microsoftu dodali v paket v okviru iniciative zaupanja vredno računalništvo (trustworthy computing). Že osnovne nastavitve paketa bodo onemogočile nezaželene zlorabe dosedanjih lastnosti poštnega strežnika. Exchange bo tako preprečeval, da bi protokol SMTP deloval kot posrednik (relay), prav tako pa bodo v osnovi uporabljali poštni standard S/MIME (Secure Multipurpose Internet Mail Extensions).

Exhnage 2003 bo vseboval tudi nov programski vmesnik API, ki bo proizvajalcem dodatnih orodij močno olajšal nadzor v boju proti virusom in nezaželeni poti. S pomočjo novih zmožnosti bo lahko tako dodatek za Exchange zbrisal okuženo sporočilo, filtriral odhodno pošto on obveščal pošiljatelje o temu, da so poslali viruse. Zanimiva novost je zmožnost, da Exchange vsakemu sporočilu doda numerično vrednost, ki lahko predstavlja na primer verjetnost, da je sporočilo nezaželena pošta.

V navezavi z odjemalci Outlook 2003 bo Exchange 2003 znal filtrirati sporočila z naslovi iz >>črnih spiskov<<, ki jih bo moč črpati iz interneta ali pa lokalno. Z novimi prijemi želi Microsoft izboljšati zaupanje uporabnikov in upraviteljev glede zanesljivosti izdelka. Glavni proizvajalci orodij za boj proti virusom in nezaželenim sporočilom so že napovedali, da bodo v svojih izdelkih že kmalu podprli novosti novega poštnega strežnika.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji