Objavljeno: 1.4.2011

Facebook ima enotno mobilno stran

Facebook je doslej ponujal dve ločeni mobilni spletni strani: touch.facebook.com za pametne mobilne telefone z na dotik občutljivimi zasloni in m.facebook.com za vse ostale.

Zaradi vzdrževanja dveh različnih strani je trpela predvsem hitrost razvoja, zato so se odločili uporabiti enotno stran m.facebook.com, ki bo uporabnikom samodejno postregla vsebine v obliki, najprimernejši za njihovo napravo.

Da gre pri razvoju mobilne različice Facebooka za kompleksen problem, kaže podatek, da ga vsak mesec aktivno uporablja okoli 250 milijonov uporabnikov, ki si lastijo zelo različne mobilne telefone.

Izbira enotne strani pri tako velikem projektu kot je Facebook potrjuje tudi zmogljivost odprtih spletnih standardov. Še dodatno pa moč spleta dokazuje nedavna odločitev Facebooka, da preneha z razvojem namenske aplikacije za iPhone in kot edino mobilno platformo uporabi splet.

Skoraj sočasno s predstavitvijo nove mobilne strani je Facebook predstavil tudi orodje, ki omogoča pretvorbo profilov v strani, kar je koristno predvsem za podjetja in blagovne znamke.

www.facebook.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji