Objavljeno: 7.4.2016 01:00

Facebook Live v živo

Facebook se z novo storitvijo Live podaja na področje posredovanja video dogodkov v živo, pri čemer združuje najboljše elemente druženja v družabnih omrežjih. Zmožnost snemanja in oddajanja pretočnih video posnetkov v živo so v zaključenih skupinah in na posameznih platformah preizkušali že od lanskega poletja, zdaj pa so funkcionalnost vključili celotni skupnosti družabnega omrežja.

Do zmožnosti pretočnega predvajanja video posnetkov v živo pridemo z uporabo obstoječih funkcionalnosti skupin (Facebook Groups) in dogodkov (Facebook Events). V okviru teh skupin lahko povabimo prijatelje k dogodku v živo, ki ga snemamo preprosto s pomočjo pametnega telefona ali druge računalniške naprave. V okviru dogodkov lahko celo vzpostavimo dvosmerno komunikacijo, na primer za odgovore na zastavljena vprašanja.

Facebook ni prvi, ki je v svoje storitve vključil funkcionalnosti dogodkov v živo (Google ima YouTube Live Streaming, priljubljena je tudi spletna storitev periscope), a je pri novi storitvi poskrbel za zanimive dodatke tipične za družabna omrežja. Gledalci lahko denimo v živo med gledanjem sporočajo svoje komentarje in všečke Live Reactions, ki so kasneje, po zaključku dogodka vidni na časovni osi v zaporedju, kot so nastajali. Posnetkom lahko dodamo tudi enega od petih filtrov, ki poskrbijo za bolj umetniški videz dogodka v živo. K ogledu lahko preprosto povabimo tudi druge prijatelje in se pogovarjamo, ne glede na to, kjer se nahajajo.

Facebook je pripravil tudi orodja, s katerimi lahko preprosto najdemo zanimive dogodke, ki se dogajajo v živo. Na mobilnih napravah je to funkcija Live Video Destinations, kjer lahko najdemo dogodke na podlagi prijateljev ali pa zadeve, ki nas zanima. Na namiznih računalnikih oziroma v spletnem odjemalcu imamo poleg tega še funkcijo Facebook Live Map, ki prikazuje dogodke snemane v živo na zemljevidu, kar pomeni, da lahko preprosto najdemo tiste v svoji bližini.

VvyVaXRfJcg

ClksDN9Y3fo

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji