Objavljeno: 2.5.2012

Facebook rešuje življenja

Facebook je objavil novo orodje s katerim želijo pomagati iskalcem in darovalcem človeških organov. Cilj je, da bi povečali število darovanih organov, s tem pa tudi najbrž rešili marsikatero človeško življenje.

Facebook kot največje svetovno družabno omrežje združuje že skoraj 900 milijonov ljudi in med njimi je statistično gledano ogromno obstoječih in potencialnih darovalcev. Na drugi strani imamo v različnih državah čedalje daljše seznam ljudi, ki čakajo na presaditev, da bi jim rešila življenje. Samo v Veliki Britaniji je na čakalnem seznamu okoli 10.000 ljudi, v ZDA pa kar 114.000.

Zamisel je preprosta. Potencialni darovalci v svojem profilu lahko označijo, da so darovalci organov, Facebook pa jim pomaga tudi pri uradni registraciji in umestitvi na seznam v posamezni državi, skladno z zakoni. Umestitev na seznam se uporabnikom nato prikaže na njihovi časovni osi (timeline). Storitev je na voljo za zdaj za prebivalce ZDA in Velike Britanije, po vsej verjetnosti pa se bo zadeva širila tudi drugam.

https://www.facebook.com/help/?page=368924819806375

http://www.facebook.com/organdonationuk

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji