Objavljeno: 22.7.2010

Facebook uporablja že pol milijarde ljudi

V tednu, ko proizvajalci računalniške opreme tolčejo rekord za rekordom, je Facebook dosegel že skoraj neverjeten mejnik - spletno družabno omrežje ima že več kot 500 milijonov uporabnikov. Rast števila članov pa se kar noče ustaviti. Facebook je še manj kot pred letom in pol imel manj kot 200 milijonov uporabnikov, pa je že tedaj to bila videti strašljivo velika številka.

Toda vsi nisi navdušeni nad Facebookom. Tudi njegovi uporabniki ne. Le nekaj dni pred doseženim mejnikom sta organizaciji ForeSee Results in American Customer Satisfaction Index objavili letni indeks ACSI e-business report, na katerem se je Facebook odrezal presenetljivo slabo. Z oceno 64 od 100 možnih točk se po zadovoljstvu strank uvršča na sam rep javnih storitev, kamo Američani običajno uvrstijo letalske družbe in kabelske operaterje.

Tudi v primerjavi z drugimi spletnimi storitvami je Facebook ocenjen zelo slabo, slabše se je odrezal le MySpace. Uporabniki sicer hvalijo možnost povezovanja s prijatelji in znanci, toda obenem navajajo cel niz stvari, ki jih moti, od vprašljive varnosti in zasebnosti, pogostih tehnoloških sprememb, vsiljivega oglaševanja in nezaželenih sporočil do slabega uporabniškega vmesnika. Toda le redki so se kot kaže odločili, da bi Facebook zaradi tega kar zapustili.

http://www.facebook.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji