Objavljeno: 4.6.2007

Fedora 7

Red Hat je objavil novo različico brezplačne distribucije Linuxa z oznako Fedora 7, ki združuje kodo narejeno v samem podjetju (Core) in tisto, ki jo prispeva skupnost podpornikov (Extras). Pri temu je Red Hat prešel tudi na nov sistem za vzdrževanje in gradnjo odprtokodnega programa, ki nosi ime Koji.

Med pomembnimi novostmi je podpora za virtualizacijsko tehnologijo KVM, ki je novejša alternativa doslej že precej bolj uveljavljenemu projektu Xen. V novo distribucijo sta vključena grafična vmesnika Gnome 2.18 in KDE 3.5.6, hitrejši sistem za preklapljanje med več uporabniki ter izboljšana podpora za upravljanje z energijo. Za marsikoga bo ena najpomembnejših novosti tehnologija Nouveau, eksperimentalni gonilnik za podporo 3D funkcijam pri grafičnih procesorjih družbe Nvidia.

Red Hat z novo različico nadaljuje strategijo pogostih objav, naslednja pa je načrtovana že za letošnji oktober ali november. Fedora 8 naj bi imela dopolnjen grafični podsistem za nameščanje okolja, novo orodje za upravljanje navideznih računalnikov na daljavo ter nov sistem pomoči.

http://fedoraproject.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji