Objavljeno: 15.3.2002

Filmska industrija benti čez osebne računalnike

Predsednik Ameriškega združenja filmske indrustrije (MPAA) Jack Valenti je v nedavnem pismu objavljenem v dnevniku Washington Post predlagal večjo kontrolo nad osebnimi računalniki. Po njegovem mnenju bi morali predstavniki izdelovalcev računalnikov in video naprav sesti za mizo s predstavniki filmske industrije in se dogovoriti glede vstavljanja zmogljivih varnostnih zaščit v računalnike in druge naprave, ki bi onemogočale nelegalno kopiranje filmov.

Dnevno naj bi se preko interneta dnevno preneslo kar 350 tisoč filmov, kar naj bi bil dovolj dober razlog, da osebni računalniki postanejo bolj podobni izdelkom zabavne elektronike, ki omogočajo predvsem predvajanje vsebine. Kot zatrjuje Valenti filmska industrija ob takem razmahu piratiziranja ne more preživeti, saj le petina filmov pokrije stroške snemanja zgolj s prikazovanjem v ameriških kinodvoranah.

Kritiki vedno večjih zahtev po nadzoru uporabnikov in vsebin, ki jih kažeta ameriška filmska in glasbena industrija, so hitro pričeli odgovarjati na Valentijevo pismo, češ naj pač v Hollywoodu pričnejo snemati filme z več zgodbe in manj posebnimi učinki, ki bodo stali veliko manj, pritegnili pa mnogo večje število gledalcev.

http://www.mpaa.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji