Objavljeno: 13.7.2006

Firefoxov delež raste

Podjetje OneStat, ki se ukvarja s spletnimi analizami, je predstavilo izsledke najnovejše raziskave. Z brskalniki iz Mozillinega tabora, med katerimi večinski delež odpade na Firefox, naj bi deskalo že 13, z Internet Explorerjem pa 83 odstotkov uporabnikov po svetu. V primerjavi z letošnjim majem je tako Internet Explorer (upoštevajoč IE 7 beta) izgubil dobra dva odstotka uporabnikov, Firefox pa je dober odstotek pridobil.

Preostali odstotek ne odpade na Opero, kot bi marsikdo pričakoval, pač pa na Applov Safari. To bi lahko bilo tudi znamenje, da raste delež uporabnikov operacijskega sistema Mac OS X, ki zdaj deluje tudi na Intelovi procesorski arhitekturi, seveda pa omogoča tudi uporabo Firefoxa in Internet Explorerja.

V nekaterih delih sveta je Firefox dosegel še precej večji delež: v ZDA slabih 16 odstotkov, v Kanadi 14 in pol, v Italiji 20, v Avstraliji 24, v Nemčiji pa kar 39! Podatkov za Slovenijo sicer ni, pred kratkim pa jih je objavil francoski XiTi Monitor, ki je Slovenijo uvrstil celo na prvo mesto na svetu.

http://www.onestat.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji