Objavljeno: 12.4.2010

FirePro V8800 je najhitrejša profesionalna grafična kartica

Grafični oblikovalci, arhitekti in drugi inženirji si bodo v kratkem lahko privoščili novo igračo po imenu ATI FirePro V8800. Po navedbah proizvajalca, gre za trenutno najhitrejšo profesionalno grafično kartico, ki zmore ponuditi kar 2,6 teraFLOPsa računske moči, kar je dvakrat več kot prejšnja generacija grafik FirePro.

S pomnilniško prepustnostjo 147,2 GB/s je obdelava podatkov izredno hitra in posledično omogoča realnočasovno obdelavo kompleksnih in fotorealističnih grafičnih modelov, ki jih pri svojem delu uporabljajo 2D kot tudi 3D-načrtovalci. Kartica v celoti podpira grafično knjižice Microsoft DirectX 11, OpenGL 4.0 ter OpenCL. Vgrajeno ima tudi tehnologijo ATI Eyefinity in uporabniku omogoča sočasno uporabo do 4 monitorjev, kar pomeni, da lahko sočasno prikazuje kar 16,4 milijona zaslonskih točk.

Grafika ATI FirePro V8800 premore 1600 stream procesorjev, pri delu pa si pomaga z 2 GB hitrega GDDR5 pomnilnika. Kartica za svoje zmogljivosti zahteva do 225 W električne energije, zahvaljujoč masivni hladilni rešitvi pa v računalniku zasede dve reži.

ati.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji