Objavljeno: 3.8.2002

Flextronics odprl razvojni center v Sloveniji

Konec julija je podjetje Flextronics v Sloveniji odprlo podružnico, ki se bo ukvarjala z razvojem submikronskih vezij, programske opreme in celotnih elektronskih sistemov.

Singapursko podjetje Flextronics sodi med vodilne svetovne proizvajalce informacijskih tehnologij, vendar nima lastnih izdelkov, temveč je specializirano za razvoj in izdelavo naprav za druga podjetja. Med njihove najbolj znane izdelke sodijo mobilni telefoni Sony Ericsson, ročni računalniki HP iPAQ in Microsoftovi igralniki Xbox. Korporacija zaposluje 70 tisoč ljudi v 24 državah po vsem svetu in ima 12 milijard dolarjev prometa.

Flextronics je v otvoritev slovenske podružnice vložil poldrugi milijon dolarjev, nekaj več kot 100 milijonov tolarjev nepovratnih sredstev pa je podjetje dobilo iz javnega razpisa za vzpodbujanje investicij, ki jih deli Agencija za gospodarsko promocijo Slovenije. Flextronics d.o.o. ima trenutno 10 zaposlenih, kratkoročno pa načrtujejo zaposlitev vsaj tridesetih inženirjev, načrtujejo pa tudi izdatno sodelovanje z univerzama. Med glavne dejavnosti slovenske podružnice bo sodilo načrtovanje submikronskih vezij z gosto integracijo, pri čemer uporabljajo trenutno najbolj napredno 0,13 mikronsko tehnologijo. Pomemben sklop njihovih raziskav je tudi razvoj procesorskih jeder, z vdelanimi operacijskimi sistemi, predvsem Linuxom.

Glavni naročniki slovenskega Flextronicsa so druge podružnice korporacije, prvi izdelki, ki bodo vsebovali tudi slovensko znanje, pa bodo prišli na tržišča čez kakšni dve leti. Glede na usmeritve slovenskega Flextronicsa, kaže da se bodo ukvarjali tudi z razvojem Sony Ericssonovih mobilnih telefonov in ročnih računalnikov.

http://www.flextronics.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji