Objavljeno: 15.10.2002

Fotoaparat Panasonic z vrhunsko povečavo

Družba Panasonic je napovedala kar nekaj novih izdelkov na področju digitalne fotografije: med drugim tudi fotoaparat, ki z zmožnostjo zuma sodi v sam vrh ponudbe. Novi model Lumix DMC-FZ1 ima 12x optični zum, medtem ko imajo običajni fotoaparati le okoli 3x. Tako kot pri vseh fotoaparatih serije Lumix, so tudi v objektivu novega leče nemškega proizvajalca Leica.

Model DMC-FZ1 ima tudi funkcije za stabiliziranje slike, tako da je mogoče dobiti ostre posnetke tudi pri skrajnih povečavah. Vgradili so novi procesor za digitalno obdelavo slike, ki omogoča neprimerno hitrejšo obdelavo slik. Fotoaparat omogoča posnetke z do 2 milijona pikami, za shranjevanje slik pa uporablja format SD (>>Secure Digital storage<<). Cena naj bi bila okoli 490 ameriških dolarjev, izven Japonske pa naj bi bil na voljo šele v začetku prihodnjega leta.

Druga novost je manjši digitalni fotoaparat Lumix DMC-F1, ki omogoča slike s 3,2 milijoni pik in ima 3x optično povečavo. Predstavili so tudi prenosno pomnilniško enoto SV-PT1 SD, ki vsebuje disk velikosti 5 GB, v katero lahko shranimo slike s kartice SD. Pomnilniško enoto lahko priključimo tudi neposredno na običajni televizor in slike predvajamo brez dodatne opreme.. Še ena zanimiva prenosna naprava je tiskalnik SV-P20 SD, s katerim lahko tiskamo neposredno s kartice SD. V ta namen ima tiskalnik vgrajen mali zaslon LCD, omogoča pa tiskanje fotografij velikosti do 9 X 5 cm.

http://www.panasonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji