Objavljeno: 17.8.2010

Fujifilm ima nov 3D fotoaparat

Fujifilm je bil prvi, ki je korajžno na trg spravil prvi 3D fotoaparat, zdaj pa so že pripravili njegovega naslednika. FinePix W3 je nekoliko presenetljivo zelo podoben dosedanjemu modelu W1, ki s tehnične plati ni bil vrhunski dosežek in je bil delež številnih kritik.

Toda Fujifilm kot kaže verjame, da je ogrodje imenovano FinePix Real 3D dobra osnova, ki so jo pri novem modelu samo še nekoliko dodelali. Osnova je torej enaka - dvojno tipalo z ločljivostjo 10 milijonov pik za vsako oko in dva objektiva s skromnim 3x optičnim zumom.

Vse ostalo pa je spremenjeno. Ohišje je manjše, tanjše, lažje in z zaobljenostjo bolj prijetno že na pogled. Tipke so razporejen bolj priročno kot doslej. Bistveno so spremenili video podporo, saj zdaj W3 snema v ločljivosti 720p (W1 je poznal le ločljivost VGA), seveda v 3D. Za nameček je vgrajen vmesnik HDMI 1.4, ki omogoča, da fotografije in video posnetke 3D takoj po priključitvi prikazujemo na združljivem 3D televizorju, torej brez dodatne montaže ali presnemavanja na druge nosilce.

W3 premore novo različico procesorja, ki prispeva tudi k boljši kakovosti fotografij, čeprav so nekatere omejitve dosedanjega modela še ostale. Vgradili so cel nabor učinkov, ki s pridom izkoriščajo možnosti, ki jih nudita dva objektiva. Nov je veli, kar-3,5-palčen zaslon LCD, na katerem lahko pregledujemo fotografije. Če želimo spremljati fotografske dosežke tudi v 3D, bo Fujifilm kmalu ponudil opcijski LCD zaslon/okvir, ki bo sposoben prikaza 3D gradiva.

Za nameček so pri Fujifilmu znižali ceno v primerjavi s prvotnim modelom, tako da bo za FinePix W3 potrebno v ZDA odšteti le 500 dolarjev.

http://www.fujifilm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji