Objavljeno: 30.7.2003

Fujifilm pripravil "šestmilijonca"

Družba Fujifilm je danes predstavila tri nove digitalne fotoaparate z oznakami S7000 Zoom, S5000 Zoom in A205S Zoom, ki bodo v Evropi naprodaj šele jeseni.

Polprofesionalnim fotografom namenjeni S7000 ima vgrajeno tipalo s 6,3 milijoni pik, omogoča pa ročno nastavljanje dejavnikov ter upravljanje šestkratnega optičnega zum objektiva, ki je enakovreden 35-210 mm objektivom pri klasičnih fotoaparatih. Aparat omogoča tudi interpolacijo, s katero poveča ločljivost na 12 milijonov pik, kar naj bi zadostovalo za kakovostno tiskanje fotografij do velikosti A3 ali celo večje. Aparat shranjuje posnetke na kartice XD Picture Card, CompactFlash ali na disk IBM Microdrive, saj ima vgrajeni dve pomnilniški reži - za prenos v računalnik pa služi vmesnik USB 2.0.

S5000 Zoom je kompakten zrcalno-refleksni fotoaparat z desetkratnim optičnim zumom (enakovreden 37-370 mm), vgrajeno pa ima tipalo s 3,1 milijoni pik, omogoča pa interpolacijo, s katero ločljivost podvojimo. Vgrajeno ima eno samo režo za kartice XD Picture Card.

Aparat Z205S Zoom je namenjen širši skupini potrošnikov, z dvomilijonskim tipalom CCD in z ločljivostjo posnetkov 1600 × 1200 pik, trikratnim optičnim zumom in vmesnikom USB ter vtičnico XD Picture Card.

Obenem so predstavili tudi magnetno optični pogon DynaMO 640 Photo, ki omogoča shranjevanje večje količine digitalnih fotografij iz kartic SD/MMC, Memory Stick, XD-Picture Card, Smart Media in CompactFlash na magnetno optično ploščo z zmogljivostjo 640 MB - povsem brez rabe osebnega računalnika. Napravo lahko priključimo na računalnik z vmesnikom USB 2.0, naprava pa podatke s plošče bere s prepustnostjo 20,4 Mb/s.

http://www.fujifilm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji