Objavljeno: 8.7.2006

Fujitsu Siemens Pocket LOOX N100

Fujitsu Siemens je predstavil nov tip mobilnega računalnika, ki cilja predvsem na rabo kot navigacijski pripomoček GPS in predvajalnik digitalne glasbe. Podjetje novi model Pocket LOOX N100 sploh ne pozicionira kot ročni računalnik, čeprav temelji na podobni platformi kot drugi mobilni računalniki Pocket LOOX in uporablja operacijski sistem Windows CE 5.0. Vgrajen je procesor Samsung s taktom 300 MHz, pomnilnik je velik 64 MB, 2,8-palčni zaslon pa nudi ločljivost 240 x 320 pik.

Glavni namen nove mobilne naprave je navigacija s pomočjo vgrajenega sprejemnika GPS in priložene programske opreme MobileNavigator 6, ki gaje razvilo podjetje Navigon. Preprostost rabe nakazuje tudi prednja stan mobilne naprave, ki za razliko od drugih ročnih računalnikov sploh nima tipk, celoto pa krmilimo izključno prek uporabniškega vmesnika na zaslonu, ki je občutljiv na dotik. V kompletu so tudi kabel za napajanje v avtomobilu in nosilec za pritrditev na vetrobransko steklo vozila.

N100 pa lahko uporabljamo tudi kot priložnostni predvajalnik digitalne glasbe v zapisih MP3, WMA in ACC, za hrambo podatkov pa računalnik uporablja pomnilniške kartice SD do velikosti 1 GB. Na namizni računalnik pa ga lahko priključimo prek vmesnika USB. Eden od glavni ciljev načrtovalcev je bila majhna teža, tako da celota tehta manj kot 100 gramov in meri 8,9 x 6,2 x 1,6 cm. Vključeni so tudi nekateri dodatni programi, kot so ura, kalkulator, koledar in celo nekaj iger.

http://www.fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji