Objavljeno: 16.4.2010

Fujitsu z eko-tipkovnico

Kar navadili smo se že, da je računalništvo vse bolj okolju prijazno. Vsaj tako nam pridno govorijo proizvajalci opreme, predvsem tiste, ki še vedno porabi precej energije. Pri podjetju Fujitsu, ki je sicer eden pionirjev na področju varčnosti računalniške opreme, so se lotili osnov, v tem primeru tipkovnice.

Eko-tipkovnica, kot so jo preprosto poimenovali, je izdelana iz recikliranih materialov in kot taka predstavlja popoln nadomestek njene plastične predhodnice. Fujitsu je namreč 45 odstotkov plastičnih komponent nadomestil z bio razgradljivimi materiali, pri čemer sta funkcionalnost in cena tipkovnice ostali popolnoma primerljivi s plastično različico.

Fujitsu je pri izdelavi sprednjega dela tipkovnice, oz. naslona za roke, uporabil snov ARBOFORM, ki temelji na ligninu (sestavini lesa) v kombinaciji z naravnimi vlakni in dodatki. Iz bio razgradljive snovi, imenovane BIOGRADE, je izdelana tudi celotna osnova tipkovnice. V podjetju Fujitsu ocenjujejo, da bodo z uporabo recikliranih in okolju prijaznih materialov prihranili okoli 60.000 kilogramov plastike na leto.

www.fujitsu.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji