Objavljeno: 18.3.2010

Fujitsu z varčnimi strežniki PRIMERGY

Fujitsu z novo družino strežnikov PRIMERGY CX1000 postavlja nove standarde v varčnosti podatkovnih centrov z optimizacijo generatorjev operativnih stroškov, kot so energija, hlajenje in prostor. Računalništvo v oblaku po trditvah Fujitsuja lahko sedaj postane še cenejše.

Sistem PRIMERGY CX1000 je v celoti oblikovan tako, da pri najnižjih možnih stroških omogoča najvišji možni izkoristek na kvadratni meter. V primerjavi s standardnimi namestitvami strežniških ohišij zagotavlja prihranek energije za najmanj 20 odstotkov, z združitvijo 38 strežniških vozlišč v eno ohišje. Sistem PRIMERGY CX dodaja nov razred strežnikov k trenutni liniji Fujitsujevih x86 modelov PRIMERGY strežniških rezin (BX), strežnikov za vgradnjo v računalniške omare (RX) in strežnikov v stolp izvedbi (TX) ter postaja temelj celotne Fujitsujeve strategije Infrastructure-as-a-Service (Iaas).

Nova arhitektura, poimenovana Cool-Central, omogoča dodaten prihranek prostora, saj omogoča odpravo »vročega hodnika«. Za ohišjem namreč ni potrebe po prostoru za izpihovanje vročega zraka. Ta se iz notranjosti odvaja skozi vrh ohišja, zato omogoča, da so strežniki postavljeni tesno drug ob drugim, s čimer je moč prihraniti tudi do 40 odstotkov prostora.

Strežniki Fujitsu PRIMERGY CX1000 uporabljajo novo generacijo šestjedrnih procesorjev Intel Xeon serije 5600, ki zagotavljajo visoke zmogljivosti ob zmanjšani porabi energije. Fujitsujeva tehnologija Cool-safe v kombinaciji z izboljšanimi zmožnostmi nadzornega sistema ServerView Power Management še nadalje znižuje porabo energije in s tem tudi stroške podjetja.

www.fujitsu.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji