Objavljeno: 6.3.2013 01:00

Fujitsuove posebne tablice

V časih, ko na trg prihaja vse več tablic najrazličnejših oblik in velikosti, a pogosto z zelo podobnimi tehničnimi lastnostmi, je težko najt nekaj posebnega. Prav to pa skuša doseči Fujitsu z novimi modeli in prototipi, ki izstopajo po specifičnih zmožnostih.  

Tablica Fujitsu Stylistic M702 je denimo namenjena uporabnikom, ki so pri svojem delu ali zabavi izpostavljeni različnim vremenskim razmeram in drugim spremenljivim okoljskim pogojem. Tablica, ki temelji na platformi Google Android 4.0, je namreč odporna na vodo in prah, zato predstavlja zanimivo alternativo trpežnejšim in dražjim na zunanje vplive okolja odpornim prenosnim računalnikom.

Stylistic M702 sodi med tako imenovane poltrpežne naprave, saj je omejeno odporna na udarce, medtem ko zaslon in svojo notranjost varuje pred vdorom vode (30 minut na globini do 1 metra) in prahu. Njena odpornost ustreza standardom IPX 5, 7 in 8 ter IP5X. Ob tem nudi 10,1-palčni zaslon, procesorsko arhitekturo Nvidia Tegra 3, vmesnike, Wi-Fi, 3G, bluetooth in NFC ter dvojno video kamero (9,1 in 2 milijona pik). Za podatke je na voljo 32 GB pomnilnika Flash RAM.

Gumb za pripravljenost tablice hkrati služi tudi kot bralnik prstnih odtisov in deluje v navezi z rešitvami za varno prijavo v sistem ali zaščito dokumentov. V Sloveniji bo naprodaj od druge polovice marca, priporočena prodajna cena trpežne tablice pa bo znašala 1.000 evrov.

Fujitsu pa je na sejmu CeBit skoraj sočasno predstavil tudi zanimiv prototip bodoče tablice Stylistic, ki ima povrh vsega vgrajen bralnik dlani. Fujitsu je že dal časa razvijal tehnologijo PalmSecure, ki je menda še bolj zanesljiva kot razpoznava prstnih odtisov. Najnovejše tipalo je dovolj majhno, da so ga vgradili v okvir tablice, za razpoznavo osebe pa je dovolj, da se mu približamo, brez da bi ga morali dotakniti. Kljub vsemu bo za splošno rabo tovrstne tehnologije potrebno počakati vsaj še leto dni.

http://www.fujitsu.com/si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji