Objavljeno: 25.3.2009

Garmin z navigacijo za avtomobiliste in pešce

Pri Garminu so napovedali izid dveh večnamenskih navigacijskih naprav nüvi 1200 in nüvi 1300. Navigatorjev se ponašata s tankim dizajnom, ki ponuja izboljšave za navigiranje v in izven avtomobila. Sta tudi prva Garmina, ki ponujata pešcem navigiranje preko dodatnih “CityXplorer” kart. Te so dostopne za priljubljene (beri: bolj obljudene) turistične destinacije v ZDA in Evropi.

Modela nüvi 1200 in 1300 omogočata tudi druge znane Garmin možnosti, denimo brezplačna doživljenjska prometna obvestila in prikaz pravega voznega pasu. Navigatorja pri načrtovatovanju poti lahko upoštevata tudi možnosti javnega prevoza kot so avtobus, tramvaj, metro in predmestne železniške sistemi. Dobrodošel pripomoček je funkcija “ecoRoute”, ki skrbi za zmanjšanje porabe goriva in posledično tudi manjše onesnaževanje okolja. Ob uporabi »ecoRoute« se v nastavitvah navigacije za možnost izračuna poti poleg nastavitev “krajši čas” in “krajša razdalja” ponudi tudi “manj goriva”. Ta možnost izračuna pot, pri kateri je vožnja kar najbolj ekološka in ekonomična. Z uporabo poročila o porabi goriva, kilometrini ter napotkih za nižjo porabo goriva »ecoRoute«, se lahko uporabniki osredotočijo na porabo goriva in temu primerno izberejo način prevoza.

Vsi modeli nüvi 13xx serije se ponašajo s 4,3” (10,9 cm) na dotik občutljivim zaslonom. Modeli nüvi 12xx imajo manjši 3,5” (8,9 cm) na dotik občutljiv zaslon. Obe liniji vsebujeta modele z različno kartografsko in drugo programsko ter strojno vsebino, na voljo pa bosta pred poletjem.

www.garmin.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji