Objavljeno: 15.8.2009

Garminovi napredni uri z GPS

Garmin, eno vodilnih podjetij na področju GPS-navigacije, je napovedalo izid novih GPS športnih ur Foretrex 401 in Foretrex 301. Opremljeni bosta z visoko odzivnim GPS-sprejemnikom ter USB-vmesnikom, namenjeni pa prvenstveno alpinistom, pohodnikom, smučarjem, turnim smučarjem, tabornikom, skavtom, vojakom in drugim športnikom.

Robustna in vodotesna modela Garmin Foretrex 301 in 401 imata vgrajen sprejemnik GPS s tehnologijo HotFix, ki hitro pridobi in obdrži sprejem signalov satelitov tudi v manj dostopnih področjih (pod krošnjami dreves ali v globokih kotanjah). Prav tako natančno nadzoruje in shranjuje načrtovane poti, sledi in točke poti. Funkcija TracBack zna pohodnika popeljati nazaj po isti poti vse do začetka spremljanja. Ura za navigacijo uporablja točke sledi, podatkovna polja in zaslon kompasa, podatki pa se izrisujejo na zaslonu LCD. Nova Foretrex modela premoreta še funkcijo prikaza lokacije v dveh različnih formatih, ki vključujeta zemljepisno širino/dolžino in izmenično pozicijo formata po uporabnikovi izbiri, kar poenostavlja navigacijo za profesionalno, vojaško, iskalno/reševalno in rekreacijsko uporabo. Skladno z letnico na urah Foretrex 301 in 401 pne manjka niti potovalni računalnik, podatek o sončnem vzhodu/zahodu ter informacije za lov/ribolov.

Posamezna ura, ki se z računalnikom poveže prek USB-povezave, je težka le 85 gramov in vsebuje 2 AAA-bateriji z avtonomijo okoli 17 ur dnevnih aktivnostih. V pomnilnik je moč shraniti do 500 točk poti, 20 načrtovanih poti ali zabeležiti sledi (do 10.000 točk, od tega 10 shranjenih).

Garmin Foretrex 401, ki je zmogljivejši od obeh modelov, vsebuje dodatno elektronski kompas in barometrični višinomer. Prav tako omogoča brezžični prenos načrtovanih poti, sledi in točk poti med določenimi napravami iz družin Foretrex, Oregon in Colorado. Prav tako je združljiv s senzorjem srčnega utripa in senzorjem kadence. Tehnično napredni merilki časa, bosta na voljo jeseni, priporočeni prodajni ceni pa bosta znašali 219 oz. 249 evrov.

www.garmin.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji