Objavljeno: 8.3.2006

GDrive?

Sodeč po dokumentih, ki so pomotoma pristali na spletu in začasno postali dostopni celotni javnosti, namerava Google kmalu ponuditi storitev zrcaljenja vseh dokumentov uporabnikov spleta na svojih strežnikih. O t.i. GDrivu se govori, piše in bloga že precej časa, a doslej ni bilo oprijemljivih dokazov, ki bi potrjevali Googlovo namero. Dokler ni avtor nekega bloga med opombami v eni izmed Googlovih predstavitev prebral, da bi lahko Google z neskončno kapaciteto pomnilnika gostil vse datoteke uporabnikov.

Dostop do pošte, zgodovine brskanja, slik, zaznamkov itd. bi bil omogočen od kjerkoli (iz poljubne naprave, platforme itd.), prvi mož Googla, Eric Schmidt, pa je dodal, da si Google med drugim prizadeva hraniti 100 odstotkov podatkov o svojih uporabnikih. Omenjena predstavitev (narejena v PowerPointu) ni več na voljo na strežniku, saj jo je Google zamenjal s 94 strani dolgim dokumentom PDF, brez govornikovih opomb.

Googlova tiskovna predstavnica je sporočila, da so opombe odstranili, ker niso bile namenjene javnosti, in ni potrdila, da bi se Google ta trenutek pripravljal na predstavitev novih storitev. Poleg dostopnosti bi "GDrive" bil priročen tudi kot varnostna kopija podatkov, vsekakor pa bi ga v polni meri lahko izkoristili le uporabniki širokopasovnih internetnih povezav. Kritiki se tudi sprašujejo, na kakšen način bo Google poskrbel za varnost osebnih podatkov, če sploh.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji