Objavljeno: 12.4.2002

Genis predstavil rešitev e-Računi za SAP

Podjetje Genis je predstavilo rešitev za elektronsko upravljanje računov v podjetjih, ki uporabljajo poslovno-informacijski sistem SAP R/3. Paket e-Računi za SAP je v okolju Lotus Notes razvita spletna rešitev za vodenje in obvladovanje prejetih računov, ki v povezavi s sistemom SAP R/3 predstavlja celovit sistem za enostavno in učinkovito delo s prejetimi računi.

>>Vodilni v podjetjih se vsakodnevno srečujejo s problematiko obvladovanja stroškov, denarnih tokov in dela, zato se vse več podjetij odloča za modernizacijo svojih informacijskih sistemov,<< meni Stane Štefančič, direktor podjetja Genis. Rešitev v praksi že uporabljajo v podjetjih Lek d.d. in Sava d.d., kjer menijo, da so s tem bistveno izboljšali nadzor in preglednost poslovnih procesov.

Rešitev e-Računi za SAP omogoča elektronsko zajemanje in obdelavo vseh prejetih računov, vključno s pripadajočo dokumentacijo, kar pospeši ter olajša pregledovanje dokumentov in nadzor nad njimi. Paket omogoča pregledovanje in odobritev obveznosti do dobaviteljev, razporejanje stroškov, nadzor investicij in s tem obvladovanje finančnih tokov. Poleg tega omogoča učinkovito določanje vlog v poslovnem procesu, s čimer se izboljša obvladovanje poslovnih procesov v podjetju, hitrejša obdelava prejetih računov pa dolgoročno znižuje stroške poslovanja. Dostop in vpogled v dokumente sta določena z varnostno shemo,verodostojnost vsebine in vnesenih popravkov pa je zagotovljena z uporabo elektronskih podpisov.

Hrbtenica rešitve je elektronsko zajemanje in obdelava prejetih računov v podjetju. Vsak prejeti račun se s pomočjo optičnega bralnika prenese v elektronsko obliko, obenem pa se vnesejo v podatkovno zbirko podatki o prejetem računu, pri čemer se primerjajo s podatki v poslovno-informacijskem sistemu SAP R/3. Vneseni računi se nato samodejno razporedijo do ustreznih odgovornih enot, kjer sta potrebna pregled in odobritev dokumentacije. V zadnji fazi obdelave računov se izvede knjiženje v glavno knjigo paketa SAP. Vsi zaključeni računi se po določenem času prenesejo v elektronski arhiv, uporabniki pa lahko arhivirane račune pregledujejo na preprost način.

http://www.genis.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji